my daily routine
19.2.2021
Hello friends, i think you are enjoying with my daily routine blog.
As mentioned in my previous blogs that i am an employee. I share my daily routine that is wake up early in the morning, dressed up, morning walk and yoga and go to the office and come back to home and spare time with my family.
Here I want to share one important message that my wife is a housewife but she has a talent to make many varieties of foods. She deliver some kinds of foods in the nearby restaurants and today she shared her specialized foods experience recipes. In last three years we visited Kualalampur, texas, tokyo, singapore, spain and she experienced many foods which would like to share with you.
The inextricable link between food and travel is so fascinating . Here are our most delicious food experiences –
PINXTOS IN SPAIN
If there’s a better way to explore a culture’s cuisine than pintxos in San Sebastian, we’ll eat our shorts. The tiny bites (known as tapas outside of Basque Spain) are best consumed with an accompanying drink, seeing as you’ll be taking this particular culinary journey as a bar-hopping escapade through the streets of San Sebastián. Beginning their existence as small open sandwiches, pintxos can be experienced in many incarnations, from the traditional, piled-high toppings on bread, to molecular gastronomy renditions with flavours that defy what you see.
Needless to say, almost every local ingredient is represented. It’s hard to list favourites, but the simple examples are often the ones that blow your mind – battered white asparagus, a tuna and anchovy tart or maybe mushrooms braised with garlic. To get the full pintxos and San Sebastián experience, have a lazy day in the city and surrounds, take an afternoon nap, and then head out around 9pm. You’ll never be more than a few minutes from your next bar, a whole new menu of tasty treats, and a whole new group of people eating and drinking.
CURY LASKA IN KUALA LUMPUR
Rich and creamy curry laksa is just about as tasty a bowl of food as you will find anywhere on the planet, but it’s in Malayasia and in particular in Kuala lampur, that you’ll find some of the best ways of eating it. Here are fantastic little hawker centres tucked into the shadows of towering skyscrapers, and at Madras Lane, just off Petaling St, you’ll come across competing curry laksa stalls vying for your attention.
Pick the one with the longest queue and when you have the bowl in your hands choose a plastic chair (make sure it’s connected to the stall where you bought your laksa or you’ll be in trouble) and begin the swoon-worthy, sweat-inducing process of eating. Come again the next day to try the neighbouring stall’s version. A heady mix of spices and flavours (such as fresh turmeric, galangal, chilli, candlenut and shrimp paste) go into the curry mix, which, when combined with coconut milk, creates the signature fiery orange appearance of the noodle soup. Two types of noodles (thin rice and thick egg), along with shredded chicken, shrimp, cockles, tofu puffs, bean sprouts, a sprinkling of fresh chilli and mint and a squeeze of lime, make up the rest of the lip-smacking ingredients. It’s an only-in-Malaysia experience.
BFIEF BISKET IN TEXAS
The folk in Texas know their barbecued meats. So when they line up for four or more hours to get some, it has to be special. That’s the situation at Franklin Barbecue, in Austin, six days a week. Franklin’s menu includes pulled pork, ribs, sausage and more, but the main attraction is its smoked beef brisket. It keeps it simple, rubbing the meat with a mix of salt and black pepper, and cooking it ‘low and slow’ in oakwood smoke until it’s fall-apart tender and encased in a thin, salty crust. It’s a juicy, smoky Texas classic, judged best in class by the Texans themselves.
Some barbecue foods experience will share with you tomorrow as now I am tired and want to sleep.
Hindi translation
नमस्कार दोस्तों, मुझे लगता है कि आप मेरे दैनिक ब्लॉग के साथ आनंद ले रहे हैं।
जैसा कि मेरे पिछले ब्लॉग्स में बताया गया है कि मैं एक कर्मचारी हूं। मैं अपने दैनिक दिनचर्या को साझा करता हूं जो सुबह जल्दी उठता है, कपड़े पहने, सुबह की सैर और योग करता है और कार्यालय जाता है और घर वापस आता है और परिवार के साथ खाली समय व्यतीत करता है।
यहां मैं एक महत्वपूर्ण संदेश साझा करना चाहता हूं कि मेरी पत्नी एक गृहिणी है लेकिन उसके पास कई प्रकार के खाद्य पदार्थ बनाने की प्रतिभा है। वह पास के रेस्तरां में कुछ प्रकार के खाद्य पदार्थ वितरित करती हैं और आज उन्होंने अपने विशेष खाद्य पदार्थों के व्यंजनों का अनुभव साझा किया। पिछले तीन वर्षों में हमने कुआलालम्पुर, टेक्सस, टॉकियो, सिंगापूर, स्पैन का दौरा किया और उसने कई खाद्य पदार्थों का अनुभव किया जो आपके साथ साझा करना चाहते हैं।
भोजन और यात्रा के बीच का अटूट लिंक बहुत आकर्षक है। यहाँ हमारे सबसे स्वादिष्ट भोजन के अनुभव हैं -
स्पेन में PINXTOS
यदि सैन सेबेस्टियन में पिंटक्स की तुलना में संस्कृति के व्यंजनों का पता लगाने का एक बेहतर तरीका है, तो हम अपने शॉर्ट्स खाएंगे। छोटे काटने (बास्क स्पेन के बाहर तपस के रूप में जाना जाता है) का सबसे अच्छा पेय के साथ सेवन किया जाता है, जिसे देखकर आप सैन सेबेस्टियन की सड़कों के माध्यम से बार-होकिंग एस्केप के रूप में इस विशेष पाक यात्रा को ले जाएंगे। छोटे खुले सैंडविच के रूप में अपने अस्तित्व की शुरुआत करते हुए, पिंटक्सोस को कई अवतारों में अनुभव किया जा सकता है, ब्रेड पर पारंपरिक, ढेर-उच्च टॉपिंग से, फ्लेवर के साथ आणविक गैस्ट्रोनॉमी गायन के लिए, जो आप देखते हैं।
कहने की जरूरत नहीं है, लगभग हर स्थानीय घटक का प्रतिनिधित्व किया जाता है। पसंदीदा को सूचीबद्ध करना कठिन है, लेकिन सरल उदाहरण अक्सर ऐसे होते हैं जो आपके दिमाग को उड़ा देते हैं - पके हुए सफेद शतावरी, एक टूना और एंकोवी तीखा या शायद मशरूम लहसुन के साथ ब्रेज़्ड। पूर्ण पिंटोक्स और सैन सेबेस्टियन अनुभव प्राप्त करने के लिए, शहर में एक आलसी दिन होता है और चारों ओर, दोपहर की झपकी लेते हैं, और फिर लगभग 9 बजे बाहर निकलते हैं। आप अपनी अगली बार से कुछ मिनटों से अधिक नहीं रहेंगे, स्वादिष्ट व्यवहार का एक नया मेनू और खाने और पीने के लोगों का एक नया समूह।
कुराला लूपुर में कुरसी लसका
रिच और क्रीमी करी लक्सा बस एक स्वादिष्ट भोजन है जैसा कि आप ग्रह पर कहीं भी पा सकते हैं, लेकिन यह मलयासिया में और विशेष रूप से कुआलालंपुर में है कि आपको इसे खाने के कुछ बेहतरीन तरीके मिलेंगे। यहाँ शानदार छोटे फेरीवाले केंद्र हैं जो गगनचुंबी इमारतों की छाया में टकराए हुए हैं, और मद्रास लेन में, पेटलिंग सेंट से दूर, आप अपने ध्यान के लिए प्रतिस्पर्धा करी लाक स्टॉल के चक्कर में आएंगे।
सबसे लंबी कतार के साथ एक को चुनें और जब आपके हाथों में कटोरा हो तो एक प्लास्टिक की कुर्सी चुनें (सुनिश्चित करें कि यह उस स्टाल से जुड़ी है, जहाँ आपने अपना लक्ससा खरीदा है या आप परेशानी में होंगे) और स्वॉन-योग्य, पसीना शुरू करें- खाने की प्रक्रिया को प्रेरित करना। पड़ोसी स्टाल के संस्करण की कोशिश करने के लिए अगले दिन फिर से आएं। मसालों और स्वादों (जैसे ताजी हल्दी, गंगाजल, मिर्च, कैंडलनट और झींगा का पेस्ट) का एक मिश्रित मिश्रण, करी मिश्रण में जाता है, जो नारियल के दूध के साथ मिलकर नूडल सूप के हस्ताक्षरयुक्त नारंगी रंग का रूप बनाता है। दो प्रकार के नूडल्स (पतले चावल और मोटे अंडे), कटा हुआ चिकन, झींगा, तिलक, टोफू पफ्स, सेम स्प्राउट्स, ताजा मिर्च और पुदीने का छिड़काव और चूने के निचोड़ के साथ, बाकी के होंठों को नष्ट करने वाले अवयवों को बनाते हैं। । यह मलेशिया का एकमात्र अनुभव है।
TEXAS में BFIEF BISKET
टेक्सास में लोक उनके बारबेक्यू मीट को जानते हैं। इसलिए जब वे कुछ पाने के लिए चार या अधिक घंटे तक लाइन में लगते हैं, तो यह विशेष होना चाहिए। ऑस्टिन के फ्रैंकलिन बारबेक्यू में सप्ताह में छह दिन यही स्थिति रहती है। फ्रैंकलिन के मेनू में खींची गई पोर्क, पसलियां, सॉसेज और बहुत कुछ शामिल हैं, लेकिन मुख्य आकर्षण इसकी स्मोक्ड बीफ़ ब्रिस्केट है। यह नमक और काली मिर्च के मिश्रण के साथ मांस को रगड़ता है, और ओकवुड के धुएं में and कम और धीमी गति से पकता है, जब तक यह गिर-अलग निविदा और एक पतली, नमकीन क्रस्ट में संलग्न नहीं होता है, यह सरल रखता है। यह एक रसदार, धुएँ के रंग का टेक्सास क्लासिक है, जो खुद टेक्सस द्वारा कक्षा में सर्वश्रेष्ठ है।
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